Hoe het werkt

L’effet bénéfique du houblon

Xanthohumol: de krachtigste antioxidant tegen huidveroudering

Xanthohumol is een extract uit de hopbloem en neutraliseert vrije radicalen die leiden tot celschade in de huid. Het resultaat? De huidstructuur verbetert door de afbraak van collageen en elastine tegen te gaan. Xanthohumol is tot 6x krachtiger dan andere natuurlijke antioxidanten en zorgt voor een stralende en egale huid.

Elk product van Xantho heeft een 4-voudige werking: bestrijdt rimpels, werkt doeltreffend tegen pigmentvlekken, vermindert roodheid en hydrateert & kalmeert. Alle formules zijn vegan en vrij van siliconen, parabenen, sulfaten en kleurstoffen.

Ontdek het gamma

Het belang van antioxidanten

Onze huid is voortdurend onderhevig aan een proces waarbij vrije radicalen zich binden aan gezonde cellen. De huidstructuur loopt hierdoor beschadiging op waardoor de huid veroudert. 

Antioxidanten in de huid binden met deze vrije radicalen, neutraliseren ze en houden zo het verouderingsproces van de huid tegen. Antioxidanten komen van nature voor in onze huid maar nemen af bij het ouder worden.

Door het aanbrengen van het juiste huidverzorgingsproduct kunnen antioxidanten (zoals bv quercitine, resveratrol, …) toegevoegd worden aan onze huid en kan het verouderingsproces vertraagd worden.

All-in-one 

Door de 4-voudige werking vallen alle Xantho-producten onder de noemer all-in-one en zijn ze dus ideaal voor mensen die nood hebben aan een complete en efficiënte skincare-routine. Bovendien bevatten ze naast xanthohumol enkel de noodzakelijke ingrediënten met bewezen resultaat, zoals aloë vera, vitamine E, niacinamide (vitamine B3). De cosmeceuticals van Xantho bieden een antwoord op de toenemende vraag naar transparantie, efficiëntie en duurzaamheid.

De verpakking in glazen potjes met recycleerbaar deksel en de lokale productie dragen bovendien bij aan een minimale ecologische voetafdruk.

Shop skincare