APOTHEKERS EN DERMATOLOGEN

De wetenschap achter Xantho

COSMECEUTICALS op basis van een hopextract rijk aan Xanthohumol

De huid wordt voortdurend blootgesteld aan oxidatieve stress door UV licht, polluenten, … . Wanneer de oxidatieve stress op de huid te groot wordt, treedt er beschadiging op in de huid (1,2). Dit heeft een versnelling van het verouderingsproces als gevolg waardoor de hydratatie en barrièrefunctie van de huid aangetast worden (3).

De epidermis en dermis zijn de huidlagen die het meest blootgesteld worden aan oxidatieve stress. Het is van cruciaal belang dat antioxidantia in deze lagen terecht komen willen ze tenvolle hun werking kunnen uitoefenen.

Polyfenolen worden algemeen beschouwd als de meest potente antioxidantia om vrije radicalen te binden (4,5). Vrije radicalen tasten celstructuren en -membranen aan. Hoppolyfenolen, waaronder Xanthumol, hebben de capaciteit om deze vrije radicalen te binden. Er werd aangetoond dat de antioxidatieve capaciteit van xanthohumol 10-20 maal hoger is dan deze van quercetine en 5-6 maal hoger dan deze van resveratrol (6). Er werd aangetoond dat xanthohumol het krachtigste anti-oxidant is. Tevens werd aangetoond dat hoppolyfenolen sterkere antioxidatieve eigenschappen hebben dan polyfenolen uit groene thee (7).

Omwille van deze sterke antioxidatieve eigenschappen kan xanthohumol het huidverouderingsproces sterk vertragen.

Xanthohumol draagt eveneens bij tot een verbetering van de huidstructuur en de stevigheid van de huid door inhibitie van elastase en matrixmetalloproteïnasen en door stimulatie van de biosynthese van extracellulaire matrixcomponenten, fibrillair collageen, elastine en fibrillen (8).

Xantho verzorgingsproducten bevatten een hopextract rijk aan xanthohumol, het krachtigste antioxidant uit de plantenwereld. Het wordt geëxtraheerd uit de hopplant.

Dankzij onze gepatenteerde formulatie zijn we erin geslaagd om de beschikbaarheid van het xanthohumol naar de huid te optimaliseren (9).

Xantho verzorgingsproducten zijn cosmeceuticals die actieve componenten bevatten die het uitzicht en de structuur van de huid verbeteren.

Deze nieuw formulaties werden bovendien ontwikkeld vanuit een dubbel perspectief: KEEP IT SIMPLE en FROM A PHARMACIST POINT OF VIEW. Deze invalshoek houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een beperkt aantal goed gedefinieerde hulpstoffen. Dankzij een gepatenteerde technologie wordt het slecht wateroplosbare xanthohumol optimaal beschikbaar gesteld aan de huid (9).

Referentie

  1. Wysocki et al., Skin anatomy, physiology, and pathophysiology. Nurs. Clin. North Am, 34, 777-797 (1999).
  2. Sander et al., Photoaging is associated with protein oxidation in human skin in vivo. J. Investigat. Dematol. 118, 618-625 (2002).-
  3. Kuwazuru et al., Skin wrinkling morpology changes suddenly in the early 30s. Skin Res. Technol., 18, 495-503 (2012).
  4. Halliwell, Antioxidants in human health and disease. Annual Review of Nutrition, 16, 33-50 (1996).
  5. Seifried et al., Review of the interaction among dietary antioxidants and reactive oxygen species. Journal of Nutritional Biochemistry, 18, 567-579 (2007).
  6. van Hoyweghen et al. Radical scavenging capacity of hop-derived products. 63, 1-5 (2010).
  7. Wang et al., In vitro and in vivo antioxidant and antimutagenic activities of polyphenols extracted from hops (Humulus lupulus L.). 94, 1693-1700 (2013).
  8. Philips et al., Direct inhibition of elastase and matrixmetalloproteinases and stimulation of biosynthesis of fibrillar collagens, elastin, and fibrillins by xanthohumol. J. Cosmet. Sci, 61, 125-132 (2010).
  9. Remon, Xanthohumol-based compositions, PCT/EP2018/059423, publication date 18.10.2018.

Vragen of opmerkingen? Hoe kunnen we helpen?